BIL GEJTS VIŠE NIJE NAJBOGATIJI NA SVETU: Prestigao ga je čovek kog Srbi OBOŽAVAJU! (FOTO)


By on 6:46 AM

Bogatstvo vlasnika trgovačkog lanca tekstila Inditex procenjuje se na 79,5 milijardi dolara, dok je dosadašnji najbogatiji čovek na svetu Bil Gejts 'težak' 78,5 milijardi dolaraŠpanski biznismen Amansio Ortega pretekao je osnivača Microsofta Bila Gejtsa i postao najbogatiji čovek na svetu.Bogatstvo vlasnika trgovačkog lanca tekstila Inditex procenjuje se na 79,5 milijardi dolara, dok je dosadašnji najbogatiji čovek na svetu Bil Gejts ‘težak’ 78,5 milijardi dolara, prenosi magazin Forbs.

Usprkos ogromnom bogatstvu koje poseduje, Ortega je ostao skroman i retko se pojavljuje u medijima, prenosi N1.

Sin železničkog radnika svoju karijeru je počeo kao blagajnik u trgovini u rodnom gradu La Koruna, nakon čega je sa svojom tadašnjom suprugom Rosaliom počeo da šije rublje i pidžame u dnevnom boravku.

Ortega 1975. pokreće modni brend Zara, a kasnije osniva krovnu kompaniju Inditex pod kojom su i brendovi Massimo Dutti i Pull&Bear.

Osamdesetogodišnji Ortega je sada navodno spreman da preda kontrolu nad modnom kućom svojoj 31-godišnjoj ćerki Marti. Glasine o tome su se brzo proširile, a ako su istinite to znači da će ona postati nenormalno bogata.

Vlasnik Zare je jedan od omiljenijih ljudi u Srbiji, budući da Srpkinje obožavaju taj brend.

(Telegraf.rs)

Comment for "BIL GEJTS VIŠE NIJE NAJBOGATIJI NA SVETU: Prestigao ga je čovek kog Srbi OBOŽAVAJU! (FOTO)"

0 komentari

Post a Comment

Prvo lajkujete našu Facebook stranicu! Klikni LIKE ~ SVIÐA MI SE


.
ZATVORI