"JA SVOJE DŽELATE ČEKAM SA OSMEHOM" Četvrt veka od misteriozne smrti: Giška je znao da će ga ubiti?


By on 11:52 PM

Đorđa Božovića Gišku (36), komandanta Srpske garde, ubili su najverovatnije pripadnici Državne bezbednosti po nalogu Slobodana Miloševića i Mirjane Marković, tvrdi njegov prijatelj Jovan Joca Otašević iz Beograda.
Na 25. godišnjicu Giškine smrti, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima poginuo na ratištu u Gospiću 15. septembra 1991. godine, Otašević ističe da se Milošević plašio činjenice da je Giška probudio srpsku omladinu da bude nacionalno i antikomunistički nastrojena.

"Giška je znao da državna bezbednost hoće da ga ubije na ulici i mislim da je svesno otišao da pogine na ratištu. Da ga je ubio DB misle i mnogi očevici, koji se i danas plaše da to kažu. Ima i izjava Hrvata koji su rekli da su ga ubili Srbi s leđa, iako bi njima više odgovaralo da sebi pripišu to ubistvo", kaže Otašević, koji dodaje i da je sam "Giška govorio da je DB ubijao najbolje Srbe".

"Milošević se dogovorio sa Franjom Tuđmanom da Gospić prepusti ustašama, a ljudi su se čudili kad je Giška došao tamo. Giška je žrtvovao svoj život, znao je da ga čeka metak s leđa. Njegova poslednja rečenica je bila: "Ja svoje dželate čekam sa osmehom." Njegovom pogibijom najviše su dobili neprijatelji Srbije. On nikakve političke aspiracije nije imao", priča Otašević.
kurir.rs

Comment for ""JA SVOJE DŽELATE ČEKAM SA OSMEHOM" Četvrt veka od misteriozne smrti: Giška je znao da će ga ubiti?"

0 komentari

Post a Comment

Prvo lajkujete našu Facebook stranicu! Klikni LIKE ~ SVIÐA MI SE


.
ZATVORI