SRCE ĆE VAM PUĆI OD TUGE: Pogledajte kroz kakav pakao je prošla naša glumica


By on 3:44 PM

- Teško je biti samohrana majka. Nisam imala pravo na porodiljsko bolovanje i pomoć od dvadesetak hiljada dinara zato što sam radila. To je bilo objašnjenje zašto nisam dobila taj dodatak. Dakle, samo ako ništa ne radite i nemate nikakav prihod, imate pravo na pomoć od države koja je namijenjena porodiljama. Osim toga, dječije stvari su preskupe, to svi roditelji znaju. Srećom, ima još dobrih i plemenitih ljudi koji su spremni da pomognu. Bilo bi mi mnogo napornije i sve bih teže podnijela da nije bilo mojih divnih prijatelja. Oni su zaista Božiji dar – priča glumica koja se rasplakala dok se prisjećala ko joj je sve pomagao u najtežim trenucima.
Svetpuls.com
Naime, od Darijinog rođenja prošlo je četrnaest mjeseci, a za to vrijeme njen otac nijednom se nije javio niti je tražio da vidi kćerku ili da im pomogne finansijski. O tome glumica nerado priča, ali otkriva kako se već polako priprema da jednog dana kćerkici objasni zašto u njenom životu nema očinske figure.

- Jedino što mogu da kažem na tu temu jeste da sam srećna i zadovoljna samohrana majka i da će Darija rasti sa svojom mamom. Kada dođe vrijeme, naći ću načina da joj sve objasnim. Ako sam sve do sada mogla, moći ću i to. Vodim se riječima profesora Jerotića kako je za dijete najvažnije da ima jednu osobu koja je voli, bilo to mama ili tata. Potrudiću se da joj nadomjestim tu ljubav – iskrena je glumica.

Iako je doživjela razočaranje u ljubavi, Ljiljana priznaje da bi voljela ponovo da se zaljubi.

- Ljubav je bitna i potrebna stvar u životu. Emotivna veza s muškarcem treba svakoj ženi. Ali, za ljubav i vezu potrebno je dvoje. Vjerujem da će se i to desiti, vjerovatno još nije vrijeme za to. Kod mene se sve bitne stvari dešavaju na svakih pedeset godina – kroz smijeh kaže glumica i otkriva koje su prednosti majčinstva u zrelim godinama.

- Možda je bolje što se nisam ranije ostvarila kao majka, jer sada je intenzivniji doživljaj. Potpuno sam posvećena Dariji. Ona je najvažnija, nije bitno kako se ja osjećam. Svoje stanje prihvatam i volim ga zato što volim nju. Srećom, prije trudnoće bila sam u dobroj kondiciji, tijelo me služi, mogu da se savijem, potrčim i puzim s njom. Bogu hvala, zdravlje me služi – kaže glumica i opisuje kako izgleda jedan dan u njihovom životu i u kojim ritualima majka i kćerka posebno uživaju.

- Njen krevetac nalazi se pored mog kreveta i držimo se za ruke sve dok ona ne zaspi. U tome uživa svaki atom moga bića. Obožavamo ujutru da se mazimo, grlimo i ljubimo. Voli da joj recitujem i pjevam, razgovaram s njom, čitamo priče, trudim se da je stalno nečemu učim. Darija je živahna, nasmijana i raspoložena, nedavno je prohodala pa je puna istraživačkog duha i sve je zanima. Trudiću se da je ne razmazim, imam neku vrstu straha kako ću je vaspitavati, da li ću biti dobra u tome, hoću li propustiti vrijeme, kako joj usaditi prave vrijednosti. Najbitnije mi je da shvati kako je mama mnogo voli i da sam uvijek tu za nju. Shvatam kolika je odgovornost preda mnom, ne želim da mi promakne neki momenat s njom. Sada tek uživam u životu, a ovaj period zovem zlatno doba – s osmijehom na licu priča šarmantna glumica.

Iako joj ništa nije teško da uradi za svoju kćerku, Ljiljana ne krije da nema posla kao ranije, a uz to mora da otplaćuje i kredit za stan. Zato je radila skoro do kraja trudnoće, a samo mjesec dana poslije porođaja vratila se Skadarskoj ulici, gdje u kostimu elegantne beogradske dame iz 19. vijeka recituje i pjeva ne bi li prehranila svoju mezimicu.

- Radila sam do osmog mjeseca, a svega četiri nedjelje poslije carskog reza vratila sam se na posao. Samohrana sam majka, sama nas izdržavam i bilo je neminovno da što prije počnem da radim. Sve se može kada se hoće i kada se voli. Ljubav je najveći motiv, posebno prema djetetu. Nismo ni svjesni koliko možemo sve dok se ne nađemo u situaciji kad nemamo izbora. Iako imam manje posla nego ranije, ne mislim da je to zbog toga što sam postala mama. Takvo je vrijeme. To me je u jednom trenutku zabrinulo, ali shvatila sam kako nešto moram da preduzmem, pa ću igrati predstave. Radujem se jer me u martu očekuje pozorišni komad o Skadarliji i drago mi je što će i publika na jugu, u Pirotu, Nišu, Prokuplju i Vranju moći da vidi komad o jedinoj kulturno-boemskoj baštini u Beogradu. Biće mi drago da prenesem malo skadarlijskog duha ljudima koji ne mogu da dođu do te četvrti. Riječ je o vrcavoj, duhovitoj predstavi po tekstu Isidore Bjelice. Biće mi nezgodno kako ću se, kada dođe vrijeme, odvojiti od Darije na tri dana. Još uvijek se pripremam za to – završava glumica.
Izvor: Story
Tekst: Milica Prelević

Comment for "SRCE ĆE VAM PUĆI OD TUGE: Pogledajte kroz kakav pakao je prošla naša glumica"

0 komentari

Post a Comment

Prvo lajkujete našu Facebook stranicu! Klikni LIKE ~ SVIÐA MI SE


.
ZATVORI