AKO MAREJ DANAS POBEDI: Đoković najranije može da se vrati na prvo mesto u OVOM trenutku (FOTO)


By on 8:15 AM

Endi Marej je na korak od preuzimanja prvog mesta na ATP listi od Novaka Đokovića. Britanac će u ponedeljak osvanuti na prvom mestu ATP liste ukoliko danas u polufinalu Mastersa u Parizu pobediMiloša Raonića. Ukoliko se to i desi, već za dve nedelje Novak može da se vrati na prvo mesto ATP liste i završi 2016. godinu kao najbolji na planeti. Ukoliko Novak Đoković odbrani titulu na završnom Mastersu u Londonu vratiće se na prvo mesto bez obzira na učinak Endija Mareja danas, sutra i u glavnom gradu Engleske. Marej trenutno ima 10.510 poena, a do kraja godine će mu biti skinuto 200 sa završnog mastersa i 275 za prošlogodišnje osvajanje Dejvis kupa sa Velikom Britanijom. Ukoliko osvoji Pariz dobiće 400 poena pošto je prošle sezone izgubio u finalu baš od Novaka. To ga ostavlja na 10.910 bodova, što neće biti dovoljno za opstanak na vrhu ako Srbin ponovo uzme pehar u engleskoj prestonici. Marej bi sa eventulanim finalom i sa sve tri pobede u grupi dobio još 1.000 poena, dakle ukupno 11.910.

Novak, koji trenutno ima 12.900, poena posle poraza u čevtfinalu mastersa u Parizu izgubio je 820, a u Londonu mu otpada još 1.300 koliko je prošle godine sakupio sa jednim porazom u grupi. Ovde stižemo do cifre od 10.780 poena bez ijednog osvojenog u gradu na Temzi. A sa titulom tamo, tron bi mu bio siguran, makar do početka naredne sezone. Jer sa 1.500 poena (ako turnir završi bez poraza) stiže do cifre od 12.280 bodova. A ukoliko bi izgubio jedan meč u grupi, ni tih 200 poena manje ne bi mnogo promenilo jer bi i sa 12.080 opet bio bolji od Škota. 

Najvažnije je da je i dalje sve u rukama Đokovića koji sigurno može mnogo bolje nego u poslednjih pet meseci. Nole je doživeo nagli pad posle osvajanja Rolan Garosa, ali sigurno je da i dalje može da igra vrhunski tenis, a novu priliku da to dokaže imaće od 14. do 20. novembra u Londonu.

Comment for "AKO MAREJ DANAS POBEDI: Đoković najranije može da se vrati na prvo mesto u OVOM trenutku (FOTO) "

0 komentari

Post a Comment

Prvo lajkujete našu Facebook stranicu! Klikni LIKE ~ SVIÐA MI SE


.
ZATVORI