Užas: Četiri godine u stanu čuvao kostur mrtve majke Adela Novak, rođena 1925. godine, (FOTO)


By on 7:49 AM

Adela Novak, rođena 1925. godine, više od četiri godine bila je mrtva u svom stanu na prvom spratu u Brozovoj ulici 34 na zagrebačkoj Trešnjevci, a krivac za to je njen 59-godišnji sin Tibor, koji nije prijavio majčinu smrt. Predan je pritvorskom nadzorniku zbog nekoliko kaznenih djela, piše Jutarnji.No, osim ove šokantne činjenice još je gore saznanje susjede pokojnice, koja je i prije dvije godine došla u policiju izraziti sumnju da se nešto čudno dogodilo s njihovom sustanarkom, na što su je otpravili riječima: “Jeste li vi član porodice? Niste. Pa šta onda vi imate s tim?”


Ali, žena s kojom smo jučer razgovarali na stubištu zgrade, koja nije odustajala od namjere da se raščisti što se dogodilo ženi koju su poznavali desetljećima, koja je bila topla i draga, te je, kako kaže, “odjednom nestala”, postavlja sasvim logična pitanja. - Pomislite u jednom trenutku, a što bi bilo da doista nije bila mrtva u stanu. Možda bi me optužili za lažno prijavljivanje. Ali, doista treba postaviti pitanje kakav je to sistem - kaže i dodaje: “Našla je konačno svoj mir. Nije to zaslužila!”

Komšije pokojne Adele Novak, Gorana i Esteru Trninić potvrđuju kako su godinama sumnjali, ali da se na prvom spratu u sobi koja gleda na dvorišnu stranu i u kojoj je bilo tijelo pokojnice, od kojeg je nakon četiri godine ostao samo kostur koji su policajci u četvrtak nakon očevida stavili u plastičnu vreću, nije čak ni dulje osjećao intenzivan miris.

- Da, negdje u to vrijeme, otprilike prije četiri godine, osjetio se nešto intenzivniji miris, ali pripisivali smo to izmetu mačaka koje su znale obavljati nuždu. A što se tiče Tibora, on je uvijek izbjegavao odgovore na pitanja o majci ili je odgovorio u žurbi, u prolazu. On tu nije stalno živio. Jedno vrijeme je bio u Engleskoj pa se vratio, pa je povremeno dolazio te ga nismo vidjeli i po nekoliko mjeseci. Da se nešto čudno događa, shvatili smo kad smo vidjeli izvješena izvještaje o plaćanju režija. Neko vrijeme je Elektra isključila struju pa su je onda opet isključili.

Njegova supruga Estera dodala je kako je Tibor Novak bio izuzetno ljubazan, ali i da je primijetila neke čudne odgovore. - Meni je, recimo, jedan dan rekao kako mu je majka u domu u Ivanić Gradu, a drugoj je susjedi drugi dan rekao da je u domu u Zelini. Odgovore na pitanja o majci davao je uvijek u prolazu, u žurbi. I bio je napadno ljubazan. Sjećam se da ju je jednom dovezla hitna pomoć, ali niko poslije nije vidio da ju je odvezla iz stana - govori Estera Trninić-Gobac.

- Niko nije znao čime se on zapravo bavi. Njegova majka je čak jednom rekla da on radi za neku informatičku firmu u Velikoj Gorici.

Komšije također kažu da su u posljednje vrijeme vidjeli da je s njim povremeno dolazila u stan i jedna žena, a viđali su i prije neke njegove partnerice. Nakon što su u četvrtak policajci konačno ušli u stan na prvom katu u Brozovoj ulici, prizor je bio jezovit. Kostur Adele Novak bio je u sobi. Njenog sina policija je u međuvremenu predala pritvorskom nadzorniku. U subotu je zagrebačka policija i službeno potvrdila da je Policijska postaja Trešnjevka nad 59-godišnjakom završila kriminalističko istraživanje i kazneno ga prijavila.

Comment for "Užas: Četiri godine u stanu čuvao kostur mrtve majke Adela Novak, rođena 1925. godine, (FOTO)"

0 komentari

Post a Comment

Prvo lajkujete našu Facebook stranicu! Klikni LIKE ~ SVIÐA MI SE


.
ZATVORI