Sva sreća pa imaju dobre komšije (FOTO)


By on 2:25 AM

Brzom intervencijom na terenu više ekipa Doma zdravlja Blace u pratnji zimske službe JKP Blace uspjeli su da spase od smrzavanje dvoje starijih lica starosti preko 80 godina u blačkom selu Lazarevac. U razgovoru sa direktorom Doma zdravlja Blace, dr Radoljubom Dunjićem koji je takođe bio na terenu u akciji spašavanja, saznali smo da su pacijenti nađeni u dosta lošem stanju sa velikim promrzlinama i da su nakon ukazane prve pomoći i potrebne ljekarske intervencije poslati na dalje liječenje u Prokuplje.- Nakon poziva iz Lazarevca gdje su nam javili da su dve starije osobe pronađene smrznute u snijegu, odmah smo reagovali i naša ekipa u pratnji zimske službe JKP Blace stigla je do lica mjesta. Nakon utvrđenog stanja ekipa sa terena zatražila je dodatnu pomoć tako da je na lice mjesta ubrzo stigao i sanitet u pratnji zimske službe JKP Blace.


Pacijenti su uz pomoć više ekipa Doma zdravlja Blace i zimske službe JKP Blace doveženi u Dom zdravlja Blace, gdje im je ukazana lekarska pomoć nakon čega su upućeni i sanitetskim vozilom Doma zdravlja u Blacu upućeni na dalje liječenje u Prokuplje, saznajemo od direkotra Doma zdravlja Blace, dr Radoljuba Dunjića.

Doktor Doma zdravlja Blace, Hadži Dragan Ilić rekao nam je da su pacijenti koje je iz snijega u kuću unio komšija, bili zatečeni bez svijesti i da im je zdravstveno stanje nakon ukazane pomoći u znatno boljem stanju u odnosu na trenutak kada su nađeni.

Kako smo dalje saznali radi se o dvoje supružnika, M.S (1929.godište) i M.J(1930. godinšte) koji žive u Lazarevcu. M.S koji je inače slijep, nakon izlaska u dvorište pao je u snijeg, a ubrzo potom supruga koja je krenula da mu pomogne ostala je takođe u snijegu.

Pretpostavlja se da su zaleđeni u snijegu bili par sati. Zajedničkom akcijom Dom zdravlja Blace sa dvije lade nive i sanitetskim vozilom u pratnji zimske službe JKP Blace došao je do njih ukazao im prvu pomoć, nakon čega su zdravstveno zbrinuti u Domu zdravlja Blace i poslati na dalje liječenje u Prokuplje.

Comment for "Sva sreća pa imaju dobre komšije (FOTO)"

0 komentari

Post a Comment

Prvo lajkujete našu Facebook stranicu! Klikni LIKE ~ SVIÐA MI SE


.
ZATVORI